söndag 25 juli 2010

Rolf Ericsons blogg

Rolf Ericsons blogg Ökenkällan är läsvärd inte bara för att han ofta väljer ämnen som ligger nära vårt gemensamma engagemang här i Kristna nätverket.

Rolfs senaste blogg handlar om det bibliska begreppet falska profeter. Ämnet måste hanteras med största varsamhet när det gäller vår samtids religiösa ledare. Detta har Rolf valt att göra. Vi kan bara önska honom lycka till att utveckla sina tankar i bön och samtal med Herren själv.

I dag hade jag förmånen att få lyssna till en predikan här i Falköping av Torbjörn Lantz. Torbjörn är församlingsföreståndare för Falköpings missionsförsamling - SMK och hans predikan hölls på församlingens sommargård Mössebergsgården.
Torbjörn hade valt att predika över texten för kommande söndag, 9 efter Trefaldighet, Lukas 12: 42 - 48.

Att förvalta sina andliga gåvor, all den kärlek som Torbjörn och en del av oss andra har fått i långt större mått än mindre lyckligt lottade - det är den andliga mening som Torbjörn och kanske även du som läser detta vill lägga in i Jesu liknelse. Detta gör vi om vi kan förmedla glädje, kärlek och praktisk medmänsklighet till de mindre lyckligt lottade som vi möter i vardagen.* Jag hoppas att många fler än ni som läser detta skall få del av Torbjörns predikan.

Tills dess finns ju Rolf Ericsons Ökenkällan som en möjlighet att vidga förståelsen för hur vi skall kunna urskilja Guds rike här och nu.

*På ytplanet handlar liknelsen så som Torbjörn förklarade det om förhållandet i ett brutalt sammanhang mellan herre och slav under det romerska kejsarimperiets välde i Palestina.

Nils Andreasson

1 kommentarer:

Blogger Rolf Bertil Ericsons Blogg sa...

Tack för positiv uppmärksamhet av min blogg, Det är helt riktigt att man måste hantera detta ämne med stor försiktighet

25 juli 2010 kl. 14:48  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida