torsdag 8 juli 2010

Kommentar till debatten om polariseringen i svensk kristenhet

När man kommer på bättre tankar . . .

Kanske finns ni därute som har ett positivt intresse för Kristna nätverket för Palestina. Många av er kunde bidra med balanserade och nyanserade inlägg här. Polemik och debatt kan föras i sådana forum som är ägnade just för debatt. Låt oss se det som en engångshändelse när vi ser tillbaka på den polemiska artikel som varit publicerade under denna rubrik.

Vi får hoppas att den tidigare framförda kritiken inte har förstört Kristna nätverkets möjligheter att vinna förtroende bland er som delar vårt engagemang för fred, försoning och rättvisa för både israeler och palestinier.

Det var förstås oklokt att skriva som om alla företrädare för den romerska kyrkan leds av strävanden att iscensätta en ny fas av motreformationen. Så förhåller det sig naturligtvis inte. Säkert finns det många ärliga ekumeniskt övertygade bland våra katoliker.


Du som nu har hitta hit till denna blogg är välkommen att ge dina perspektiv och att på så vis medverka till att göra innehållet i nätverkets texter balanserat och nyanserat. Detta skulle gynna Kristna nätverkets mål och ge det en möjlighet att nå ut i vidare kretsar.

Nils Andreasson

1 kommentarer:

Blogger Rolf Bertil Ericsons Blogg sa...

Du skriver: "Vi får hoppas att den tidigare framförda kritiken inte har förstört Kristna nätverkets möjligheter att vinna förtroende.."

Hur kan det vara möjligt att man inte skulle få ifrågasätta vad en fd biskop skrivit om sin önskan att Svenska kyrkan skall krackelera. Det har jag skrivit om på Ökenkällan, men jag har aldrig påstått att det skulle pågå en motreformation av företrädare för den romerska kyrkan.

Om det vore så så kan väl ingen debatt i världen förlora i anseende av att påvisa detta.

19 augusti 2010 kl. 12:27  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida