måndag 27 juni 2011

Finns det en enda internationell väg för erkännande?

Den palestinske presidenten Mahmud Abbas ämnar vända sig direkt till FN:s generalförsamling för att få ett erkännande av den palestinska staten. Om detta blir verklighet öppnas kanske en ny väg som kan leda till frihet och rättvisa för palestinierna.


För att öka förståelsen för det nödvändiga i att erkänna en palestinsk stat kan det vara lärorikt att läsa Uri Avnerys senaste blogg om hur staten Israel utropades och därefter erkändes av stat efter stat.

Vidare får vi i hans blogg veta något om FN:s generalförsamlings medverkan till uppkomsten av detta "förebildliga erkännande"

http://zope.gush-shalom.org/home/en/channels/avnery/1308952216/


Det tycks som att signaturen BR tidigare har förvänt synen på mig angående möjligheten av att den palestinska staten erkänns. I vart fall önskar inte signaturen BR palestinierna att få bli ett fritt och jämbördigt folk i gemenskap med grannen Israel och i gemenskap med andra folk. I en kommentar till Ulf Bjerelds blogg
http://ulfbjereld.blogspot.com/2011/06/om-raljans-och-relativisering-av.html

visar BR tydligt att han/hon gillar den israeliska sjömilitärens våldsanvändning.

Nils Andreasson


BR:s kommentar:
“Israels blockad av Gaza är inte olaglig. När två parter ligger i krig med varandra,vilket såväl Hamas som Israel deklarerat är en sjöblockad helt legitim.
Tror man inte på detta så kan det påpekas att en totalblockad av en parts hamnar i sig är en casus belli vilket också leder till ett krigstillstånd.
Ship To Gaza är en helt onödig, men för den förenade islamist-vänstern helt nödvändig manifestation.
Låt oss hoppas att den israeliska marinen agerar beslutsamt.”

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida