torsdag 29 december 2011

Från maktlöshet till frimodighet

Vetskapen om att vi är hundratusentals människor runt om i världen som aktivt verkar för en rättvis fred mellan israeler och palestinier och att vi gör det enbart med fredliga medel i avsikt att en verklig försoning en dag skall bli möjlig mellan israeler och palestinier skapar en frimodighet som motverkar maktlösheten.

Jag lovade att utöka rapporteringen om den israeliska och internationella fredsrörelsen. Du kan nu finna en ny sida här till höger som bär rubriken

Den israeliska och internationella fredsrörelsen

Den första artikeln där är en kopia av en ledare från den israeliska tidningen Haaretz. Haaretz har en respekterad position jämförbar med DN och SvD medan upplagan är långt mindre än den regeringstrogna Jerusalem Post. Ledaren beskriver Israels tilltagande isolering i och med att ledande regeringar inom EU har tröttnat på den israeliska falskheten och arrogansen i fråga om ingångna fredsavtal. Rubriken och inledningen lyder som så:

“Europe can play a vital role in Mideast peace

The United States is now the only barrier between Israel and international isolation - which borders on strategic danger.       (daterad 25.12.11)

After Deputy Foreign Minister Danny Ayalon sat the Turkish ambassador down on a low chair, it was the turn of the minister, Avigdor Lieberman, to put Europe in its place.

Hopefully the Israeli government's bizarre behavior will spur Israel's friends in Europe to fulfill this important obligation and be truly relevant.”

Just i dag 14 januari har jag funnit en intressant artikel i Dessa mina minsta bröder:

http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/2012_01_01_archive.html

USA-kyrkor för fred i Mellanöstern
Churches for Middle East Peace, CMEP, är en nordamerikansk allians av kyrkosamfund/församlingar och motsvarande som vill ge röst åt den kristna opinion i USA som vill främja en rättfärdig och bestående fred mellan israeler och palestinier. Denna fred förutsätter CMEP skall innehålla garantier om säkerhet, mänskliga rättigheter och religionsfrihet för alla som omfattas av fredsavtalet. Sitt medansvar för en sådan fredsöverenskommelse vill man ta och med en gemensam röst kunna påverka den allmänna opinionen i USA just i denna riktning. Du kan läsa mera om CMEP i min andra artikel under sidan Den israeliska och internationella fredsrörelsen.


The US Campaign to End the Israeli Occupation
Denna USA-baserade sammanslutning som vi på svenska kan kalla “USA-kampanjen för att få ockupationen att upphöra” kallas i vardagslag enbart  End the Occupation”  Man räknar sig själv som USA:s största och mest mångsidiga fredskoalition med uppgift att få en förändrad verkligt fredsinriktad och opartisk utrikespolitik från sitt lands president och regering. Organisationens presentation finns också här som en tredje artikel under under sidan Den israeliska och internationella fredsrörelsen.  

NY UPPDATERING AV SIDA HÄR BREDVID

Textsidan under rubriken Messianismen behövde aktualiseras. Vi kristna har våra drömmar hämtade från bibeln om att var och en skall få sitta i frid och fred under sitt fikonträd, under sitt vinträd och att svärden skall smidas om till vingårdsknivar. En mycket sympatisk teologisk skribent på nätet är missionspastorn mm. Torsten Åhman. Han har skrivit en hel serie artiklar numrerade I – X under rubriken Swärd versus Bell.
Tidigare skrev jag om Arne Carlssons dröm att Helig Ande "viskar inifrån min innersta existens och ger mig en väg framåt i frihet, tillsammans med de exkluderade, fattiga och utnyttjade”.


 Det finns utmaningar av många slag som vi får genom Helig Ande. Vi som drömmer om en bättre värld här på jorden måste visa varandra förtroende och evangelisk generositet och dela våra visioner med varandra och samverka i de nätverk där vi kan  främja Guds rikes närvaro på denna jord. Dessa tankar tror jag kan förena såväl Torsten Åhman, Arne Carlsson och mig själv. Med dessa ord vill jag önska alla som delar vårt engagemang och vår tro att frälsningen är nära genom Jesus Kristus

Ett Gott Nytt år!

Nils Andreasson

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida