fredag 28 oktober 2011

När andras bloggar är mer läsvärda

Viljan att tillfriskna
Prästen Stig Strömbergsson, verksam långt norr om Stockholm når ut i vida världen med sin blogg. Stigs blogg är en av dem som jag mycket gärna läser.

Utifrån den berättelse i Johannesevangeliet där Jesus frågar den sjuke vid Betesda-dammen: ”Vill du bli frisk?” vidgar Stig Strömbergsson perspektivet genom tre frågor till sina läsare:

Vill vi att Mellanösterns sjuka stater skall bli friska?
Vill vi att det skall ske en förändring där? Egentligen?
Tycker vi om förändringarna? Blir de hot eller möjligheter?

Den vänsterliberala tidningen Haaretz i Israel hade 23 oktober en ledare som indirekt frågar sina läsare om man egentligen kan tänka sig en positiv utveckling av den arabiska våren i riktning mot växande demokratier. Stigs översättning är läsvärd och den engelska versionen finner du genom en länk i hans blogg.

Denna nya blogg i Kristna nätverket skall under kommande vecka söka finna svar till Stig Strömbergssons tre frågor. Haaretz ledarskribent delar en önskan med miljoner människor runt om i världen om att besinning, självinsikt och fredsvilja äntligen skall få vägleda den allmänna opinionen i Israel.

Du som vill hjälpa mig att finna svar på Stigs frågor, såvida du inte vill vända dig direkt till Stigs blogg, är i alla fall mycket välkommen att kommentera här. Om du vill identifiera dig med mailadress i kommentaren, får du min i retur med löfte att behålla den förtrolig i och för att erbjuda ytterligare medverkan i Kristna nätverket för Palestina.

Här är Stigs översättning av Haaretz-ledaren: ISRAEL MÅSTE HITTA SIN PLATS I ETT STÄNDIGT FÖRÄNDERLIGT MELLANÖSTERN

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida