måndag 13 september 2010

JERUSALEMDAGEN

Det här inlägget publicerades i en liknande form 25 augusti i år. Här får du det något uppdaterat.

Hösten närmar sig och lusten att resa runt i vårt vackra Sverige börjar avta. Men hösten som sådan hindar oss inte att resa till Södra Vätterbygdens folkhögskola när det hålles Jerusalemdag där eller hur?
Mera om Jerusalemdagen nedan!*

Det kan ju finnas andra hinder. Vår goda vän Gunilla Zomborcsevics i Skara är beroende av lift med mig eller någon annan eftersom hon inte lyckats utverka riksfärdtjänst ännu. Min kära hustru Flora kommer att vara konvalecsent efter en knäledsoperation så en resa för henne till Södra Vätterbygden blir obekväm och riskfylld just vid den tiden. Ekonomiska hinder borde vara överkomliga om man har ett förstående kyrkoråd eller en likasinnad församlingsstyrelse.

Ni som läser dessa rader och delar våra värderingar kan ha glädje av att vi känner till varandras existens och ta detta tillfälle att råkas på Jerusalemdagen och dela erfarenheter av hur vi når ut i våra församlingar med dessa för kristenheten viktiga frågor. Några av oss som kommer till Södra Vätterbygden delar engagemanget i den nordiska föreningen Sabeels vänner i Skandinavien.
Föreningens hemsida och alternativsida finns här nedan. **

Att läsa vad som finns på Sabeel-vännernas hemsida borde ju vara en god möjlighet även för andra som delar vårt engagemang för rättvis fred, försoning mellan människa och människa, men också vill verka för det man kallar politisk försoning. Politisk försoning kräver ju internationellt och rättsligt formulerade fredsavtal för att ha minsta chans att bestå.

Rolf Ericsons blogg ”Ökenkällan” http://rolferic.blogspot.com/ är mycket läsvärd. Låt oss hoppas att den fromhetsriktning där Rolf har sin tillhörighet blir väl representerad under JERUSALEMDAGEN där på folkhögskolan. Den förståelse av evangeliet som Rolf uttrycker i Ökenkällan spänner över samma kristna grund som det befrielseteologiska centret SABEEL i Östra Jerusalem gör. www.sabeel.org

Nu hoppas jag att ni som delar vårt engagemang har möjlighet att delta i oktober på Jerusalemdagen, åtminstone någon av de tre dagarna.

Kostnaderna för deltagande kan tyvärr vara avskräckande för alla med snäv ekonomi, vilket gör att deltagandet också riskerar att bli oönskat snävt. Visst borde våra församlingar bekosta deltagande för någon med små medel. Låt oss argumentera för detta!

Nils Andreasson

*Jerusalemdagen äger i år rum på Södra Vätterbygdens folkhögskola 15-17 oktober! Det blir en konferens om Israel/Palestina med fokus på folkrättsliga frågor och Jerusalem ...

http://www.missionskyrkan.se/upload/56448/inbjudan_ett%20sanningens%20%c3%b6gonblick.pdf

** Sabeel Skandinavien
Sabeel Skandinavien er det skandinaviske netværk for det internationale arbejde for og med de kristne palæstinensere. Sabeel har hovedkontor i Jerusalem, Palæstina.
sabeelskandinavien.org


** SABEELs hemsida - svenska underavdelningen, Swedish Resources:
Med anledning av att Friends of Sabeel Scandinavia’s hemsida inte blivit uppdaterad på länge läggs en del information och material i denna länk.

*** * ***
*** *** *** ***

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida