måndag 20 september 2010

Främlingsfientlighet berör oss alla

Just nu kan jag inte skapa något läsvärt ur mitt inre för Kristna nätverket. Då är jag mycket tacksam över att kunna citera vad andra har skrivit. Låt mig börja med bloggen Dessa mina minsta bröder: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Så här refererade och citerade i söndags (19 september) Egon Berglund kloka tankar från religiösa judiska ledare i Sverige:

Främlingsfientlighet berör oss alla

Ordförandena för judiska församlingarna i Stockholm, Göteborg och Malmö samt ordföranden i Judiska Centralrådet, skriver en angelägen och viktig debattartikel i SvD Citat ”Vi från de judiska församlingarna i Sverige ser med förfäran hur de muslimska och romska minoriteterna behandlas i Europa. Våra föräldrar eller mor- och farföräldrar som sattes i ghetton av nazisterna lever fortfarande när man i Europa bygger fysiska murar kring områden där romer lever i fattigdom.
Muslimer i Europa utmålas som ett hot emot hela vår civilisation. Schweiz lagstiftar mot minareter och varhelst en moské ska byggas protesteras det. Även i Sverige har diskussioner kring invandring på ett obehagligt sätt kommit att fixeras vid den muslimska minoriteten. Om alla de ”aldrig igen” som ständigt upprepas är uppriktigt menade måste vi nu se rasismen för vad den är och stå upp emot den.” slut citat ur debattartikeln Främlingsfientlighet berör oss alla i SvD

Läs hela Egons blogg: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Egon citerar även prosten Bo Larsson i Stockholm hämtat från Svenska kyrkans lokala sida:
http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=396045



” Vi tror på en Gud som älskar alla människor Vi tror att Gud har skapat varje människa till sin avbild och att var och en av oss är precis lika mycket värd i Guds ögon. Gud gör inte skillnad på människor utan vill att vi alla skall kunna leva i tillit – fria från förtryck.”

Just nu har jag inget att tillägga utöver en önskan om att den regering som riksdagen kommer att utse har mänsklig värdighet som ledstjärna för sitt arbete och en beredskap att rådgöra med dem som för humanismens talan.

Nils Andreasson

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida